پرش به محتوا
خانه » وبلاگ » آیا مصرف قرص زاناکس باعث سقط جنین میشود؟

آیا مصرف قرص زاناکس باعث سقط جنین میشود؟

آیا مصرف قرص زاناکس باعث سقط جنین میشود؟

 

آیا مصرف قرص زاناکس باعث سقط جنین میشود؟

 

 

محققان معتقدند مصرف داروهای ضد اضطراب مثل زاناکس در بارداری باعث افزایش ریسک سقط جنین می شود. نتایج پژوهش محققان دانشگاه ثابت کرده ممصرف این نوع داروها در اوایل بارداری باعث افزایش ریسک سقط جنین در سه ماهه اول بارداری تا ۱۱ درصد می‌شود.
به گزارش سایت خبری، کارشناسان معتقدند مصرف داروهای ضداضطراب و آرام بخش در دوران بارداری حتما باید با تجویز پزشک متخصص انجام شود. به اعتقاد آنها بیشتر این داروها برای سلامتی و رشد جنین خطرناک است و می تواند با عوارض جبران ناپذیری همراه باشد. یکی از قرصهای آرام بخش و ضداضطراب آلپرازولام یا همان زاناکس است. سوالی که مطرح می شود این است که مصرف این قرص در دوران بارداری چه عوارضی به همراه دارد؟

خرید قرص سقط جنین

قرص زاناکس چیست؟

بهتر است قبل از هر چیز این قرص را بشناسید. زاناکس نام تجاری داروی آلپرازولام است. یک داروی آرام بخش از گروه بنزودیازپین ها. بنزودیازپین ها با افزایش تاثیرات ماده شیمیایی به نام گابا بر روی اعصاب تاثیر می گذارد و اثر آرامبخشی دارد. زاناکس متابولیسم کبدی دارد و افرادی که مشکلات کبدی دارند نباید از این دارو استفاده کنند. این دارو سریع آزاد و وارد خون می شود. این قرص برای درمان اختلالات اضطراب، وحشت و همچنین استرس ناشی از افسردگی فقط توسط پزشک متخصص مغز و اعصاب یا روانپزشک تجویز می شود.

مصرف زاناکس در بارداری خطرناک است؟

قرص زاناکس در گروه D رده بندی داروهای بارداری قرار دارد. یعنی مطالعات و نتایج حاصل از آن بیانگر وجود خطر برای جنین انسان است. اما وقتی استفاده از دارو برای زنان باردار اجتناب ناپذیر است و خطرات احتمالی پذیرفته شده است، پزشک دارو را تجویز می کند.

مصرف زاناکس در بارداری خطر سقط را افزایش می دهد

محققان معتقدند مصرف داروهای ضد اضطراب مثل زاناکس در بارداری باعث افزایش ریسک سقط جنین می شود. نتایج پژوهش محققان دانشگاه ثابت کرده ممصرف این نوع داروها در اوایل بارداری باعث افزایش ریسک سقط جنین در سه ماهه اول بارداری تا ۱۱ درصد می شود. در این مطالعه ۴۴۲ هزار زن باردار از سال ۱۹۹۸ تا ۲۰۱۵ بررسی شدند. این مطالعه نشان داد ۶ درصد بارداری ها منتهی به سقط جنین شده بود. و از بین این سقط جنین ها، بیش از یک درصد آنها داروهای گروه بنزودیازپین ها را در اوایل بارداری مصرف کرده بودند. البته کارشناسان معتقدند همانقدر که بنزودیازپین ها تأثیر منفی بر بارداری دارند، اضطراب و بی خوابی هم می توانند تأثیرات مشابهی داشته باشند. به همین دلیل زنان نباید به طورخودسرانه مصرف داروهای ضد اضطراب و آرام بخش را قطع کنند و باید حتماً با پزشک متخصص مشورت داشته باشند.

داروهای خانواده بنزودیازپین ها عبارتند از:

والیوم (دیازپام)، زاناکس (الپرازولام)، آتیوان (لورازپام) و کلونوپین (کلونازپام).

مصرف زاناکس در شیردهی بی خطر است؟

همانطور که گفته شد زاناکس خیلی سریع وارد جریان خون و شیر مادر می شود. به همین دلیل ممکن است عوارض جبران ناپذیری روی نوزادی که از شیر مادر تغذیه می کند، داشته باشد. پس مصرف زاناکس در دوره شیردهی به هیچ وجه توصیه نمی شود.برای دریافت اطلاعات بیشتر به خواندن مطالب بعدی ادامه دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما